Besins Healthcare  is een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve medicijnen voor het welzijn van mannen en vrouwen.

 

Over de afgelopen 30 jaar heeft Besins een sterke reputatie opgebouwd met de productie van medicijnen voor de behandeling van klachten op het gebied van gynaecologie, fertiliteit en verloskunde maar ook hormonale afwijkingen als een tekort aan testosteron of een tekort aan oestrogeen. Besins is een vermaard speler op het gebied van hormonale therapieën geworden.

Het hoofdkantoor van Besins is gevestigd in Monaco (Frankrijk) en de distributie van medicijnen beslaat meer dan 90 landen gecoördineerd door lokale vestigingen zoals Besins Healthcare Nederland, partners van Besins Healthcare als ook een netwerk van relaties.  Besins is actief op zoek naar nieuwe kansen door acquisities en uitbreiding van nieuwe gebieden hetgeen een substantiële groei kan genereren over de komende jaren.

Besins producten worden ontwikkeld in een aantal landen waaronder Frankrijk, België en Spanje.

Om aan de vraag te kunnen voldoen van morgen heeft Besins het onderzoek uitbesteed aan BHR Pharma in de VS, een partner van Ascend Therapeutics Inc.

Over Besins
00:00
--
/
--

Laboratories Besins is opgericht in 1885 door Abel Besins. Vier generaties van de Besins familie investeren al meer dan 130 jaar in innovatief onderzoek om daarmee voortreffelijke producten te ontwikkelen.

De bedrijfsnaam is in 2007 gewijzigd in ‘Besins Healthcare’ om haar solide wereldwijde aanwezigheid te versterken.

Visie

Wereldwijde specialist en partner die behandelingsoplossingen biedt voor urologen, endocrinologen, gynaecologen, verloskundigen, huisartsen en hun patiënten en zich committeert aan passie en kwaliteit in wat we doen.

Missie

Besins Healthcare heeft als missie om zich te profileren als de voorvechter van vrouwelijke en mannelijke gezondheidsbehoefte, door het beschikbaar stellen van gespecialiseerde oplossingen voor alle regio’s in de wereld. Wij streven naar langdurige samenwerkingsverbanden met onze klanten en zakenpartners op basis van vertrouwen, innovatie, resultaten en uitmuntende kwaliteit.

Als wereldwijd bedrijf zijn we vastbesloten om leider te zijn in de gezondheidszorg in een verscheidenheid aan gespecialiseerde producten en expertisegebieden.

Wij committeren ons om de gezondheid van vrouwen te verbeteren door middel van doorbraken op het gebied van gynaecologie, vruchtbaarheid en obstetrische geneeskunde. Tegelijkertijd blijven we ook innovatie op verschillende gebieden in de gezondheid en voeding van mannen stimuleren.

Utrogestan® 300 mg - Capsules voor vaginaal gebruik

Utrogestan® 300 mg is geïndiceerd als supplement voor de behandeling van de luteale fase bij volwassen vrouwen tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling (Assisted Reproductive Technology (ART).

Elke capsule bevat als werkzame stof 300 mg bio-identiek gemicroniseerd progesteron. De aanbevolen dosering is 600 mg per dag, verdeeld in 2 doseringen, één in de ochtend en één voor het slapengaan. De behandeling wordt gestart niet later dan vanaf de derde dag van de plaatsing van het embryo en moet worden voortgezet tot minimaal de 7e week van de zwangerschap en niet langer dan de 12e week van de zwangerschap of als menstruatie optreedt. De wijze van toediening is vaginaal en de ovale capsule kan gemakkelijk met de vinger worden ingebracht.

Patiëntenbijsluiter
Utrogestan® 300 mg - Capsules voor vaginaal gebruik Patiëntenbijsluiter

Samenvatting van de productkenmerken (SmPC)
Utrogestan® 300 mg - Capsules voor vaginaal gebruik SmPC

Disclaimer
We willen erop wijzen dat medicatie altijd in overleg met de behandelend arts moet worden vastgesteld. Voor informatie over een behandeling kunt u het beste uw arts en/of apotheker raadplegen.

REFERENTIES

 1. Mullligan T, et al. Prevalence of hypogonadism in males aged at least 45 years: the HIM study. Int J Clin Pract 2006; 60(7): 762-8
 2. Bettocchi C. Late-Onset Hypogonadism (LOH): Incidence, Diagnosis, and Short-Term Effects. Eur Urol Suppl 2005; 4: 4-9.
 3. Mannelijk hypogonadisme, een update. Leliefeld HHJ en Dohle GR. Tijdschrift voor Urologie (2018):8:155-165
 4. EAU Guidelines 2020
 5. British Society Sexual Medicine BSSM guidelines 2017
 6. Laouali N, et al. Testosterone and all-cause mortality in older men. J Endocr Soc. 2018: 2(4): 322-35
 7. Muraleedharan V, Jones TH. Testosterone and mortality. Clin Endocrinol (oxf). 2014; 81(4): 477-87
 8. Yeap BB et al. J.Clin Endocrinol Metab. 2014;99 (1):E19-E18.
 9. Snyder P, et al. New Engl J Med 2016; 374(7): 611-624

Oestrogel® 0.75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik

Therapeutische indicaties Oestrogel®

 • Hormoon Substitutie Therapie (HST) voor symptomen van oestrogeendeficiëntie
 •  
 • Preventie van osteoporose

Oestrogel® is een gel voor transdermaal gebruik en bevat een lage dosis bio-identiek estradiol (17β estradiol). Een pompbeweging is 1,25 gram gel en bevat 0,75 mg estradiol. De dosering is afhankelijk van de individuele behoefte.

Utrogestan® 100 mg, capsules voor oraal gebruik, kan als progestageen worden toegediend gedurende minimaal 12-14 dagen per maandelijkse cyclus indien vrouwen een intacte uterus hebben. Utrogestan® is bio-identiek gemicroniseerd progesteron.

Patiëntenbijsluiter
Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik Patiëntenbijsluiter


Samenvatting van de productkenmerken (SmPC)
Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik SmPC

Ondersteunende materialen
Mocht u medisch professional zijn en geïnformeerd willen worden over Oestrogel® 0,75 mg/dosis - Gel voor transdermaal gebruik, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak te maken en of ondersteunende materialen aan te vragen. Wij hebben voor u een patiënten instructieblok en een demo Oestrogel® doseerpomp beschikbaar. Aanvragen kan per mail: info@besins-healthcare.nl of per telefoon: 030 - 799 7174.

Disclaimer
We willen erop wijzen dat medicatie altijd in overleg met de behandelend arts moet worden vastgesteld. Voor informatie over een behandeling kunt u het beste uw arts en/of apotheker raadplegen.

Utrogestan® 200 mg - Capsules voor vaginaal gebruik

Utrogestan® 200 mg is geïndiceerd voor de volgende twee indicaties:

 • Als supplement voor de behandeling van vrouwen tijdens de luteale fase bij een vruchtbaarheidsbehandeling (Assisted Reproductive Technology (ART)).
 • Ter voorkoming van een vroeggeboorte bij vrouwen met een enkelvoudige zwangerschap met een korte baarmoederhals (baarmoederhals van ≤25 mm op een mid-trimester echografie) en of een geschiedenis van spontane vroeggeboorte.

Elke capsule bevat als werkzame stof 200 mg natuurlijk bio-identiek gemicroniseerd progesteron. De wijze van toediening is vaginaal en de ovale capsule kan gemakkelijk met de vinger worden ingebracht.

De NVOG richtlijn ‘Preventie recidief spontane vroeggeboorte’ adviseert het gebruik van progesteron (Module Progesteron NVOG 2019).

Dosering
Voor suppletie van de luteale fase bij een vruchtbaarheidsbehandeling (Assisted Reproductive Technology (ART)) is de aanbevolen dosering 600 mg/per dag, verdeeld in drie doseringen, één in de ochtend, één in de middag en één in de avond (voor het slapengaan). De behandeling wordt gestart niet later dan 3 dagen na het oogsten van de eicellen. Op het moment dat een zwangerschap is bevestigd, wordt de behandeling voortgezet tot minimaal de 7e week van de zwangerschap, maar niet langer dan de 12e week van de zwangerschap.

Ter voorkoming van een vroeggeboorte bij vrouwen met een enkelvoudige zwangerschap met een korte baarmoederhals en/ of een geschiedenis van spontane vroeggeboorte is de aanbevolen dosering 200 mg/per dag in de avond (voor het slapengaan) vanaf week 20 tot week 34 van de zwangerschap.

Patiëntenbijsluiter
Utrogestan® 200 mg capsules Patiëntenbijsluiter

Samenvatting van de productkenmerken (SmPC)
Utrogestan® 200 mg capsules SmPC

Disclaimer
We willen erop wijzen dat medicatie altijd in overleg met de behandelend arts moet worden vastgesteld. Voor informatie over een behandeling kunt u het beste uw arts en/of apotheker raadplegen.