Besins Healthcare  is een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve medicijnen voor het welzijn van mannen en vrouwen.

 

Over de afgelopen 30 jaar heeft Besins een sterke reputatie opgebouwd met de productie van medicijnen voor de behandeling van klachten op het gebied van gynaecologie, fertiliteit en verloskunde maar ook hormonale afwijkingen als een tekort aan testosteron of een tekort aan oestrogeen. Besins is een vermaard speler op het gebied van hormonale therapieën geworden.

Het hoofdkantoor van Besins is gevestigd in Monaco (Frankrijk) en de distributie van medicijnen beslaat meer dan 90 landen gecoördineerd door lokale vestigingen zoals Besins Healthcare Nederland, partners van Besins Healthcare als ook een netwerk van relaties.  Besins is actief op zoek naar nieuwe kansen door acquisities en uitbreiding van nieuwe gebieden hetgeen een substantiële groei kan genereren over de komende jaren.

Besins producten worden ontwikkeld in een aantal landen waaronder Frankrijk, België en Spanje.

Om aan de vraag te kunnen voldoen van morgen heeft Besins het onderzoek uitbesteed aan BHR Pharma in de VS, een partner van Ascend Therapeutics Inc.

Over Besins
00:00
--
/
--

Laboratories Besins is opgericht in 1885 door Abel Besins. Vier generaties van de Besins familie investeren al meer dan 130 jaar in innovatief onderzoek om daarmee voortreffelijke producten te ontwikkelen.

De bedrijfsnaam is in 2007 gewijzigd in ‘Besins Healthcare’ om haar solide wereldwijde aanwezigheid te versterken.

Visie

Wereldwijde specialist en partner die behandelingsoplossingen biedt voor urologen, endocrinologen, gynaecologen, verloskundigen, huisartsen en hun patiënten en zich committeert aan passie en kwaliteit in wat we doen.

Missie

Besins Healthcare heeft als missie om zich te profileren als de voorvechter van vrouwelijke en mannelijke gezondheidsbehoefte, door het beschikbaar stellen van gespecialiseerde oplossingen voor alle regio’s in de wereld. Wij streven naar langdurige samenwerkingsverbanden met onze klanten en zakenpartners op basis van vertrouwen, innovatie, resultaten en uitmuntende kwaliteit.

Als wereldwijd bedrijf zijn we vastbesloten om leider te zijn in de gezondheidszorg in een verscheidenheid aan gespecialiseerde producten en expertisegebieden.

Wij committeren ons om de gezondheid van vrouwen te verbeteren door middel van doorbraken op het gebied van gynaecologie, vruchtbaarheid en obstetrische geneeskunde. Tegelijkertijd blijven we ook innovatie op verschillende gebieden in de gezondheid en voeding van mannen stimuleren.