ByYourSideForLife_Logo_v2_-02 (1).png

De menopauze markeert het einde van de menstruatiecyclus van een vrouw, omdat haar hormoonspiegels dalen. Dit zal meestal optreden tussen de leeftijden van 45 en 55. Officieel wordt de menopauze gedefinieerd als 12 maanden na de laatste menstruatie van een vrouw, wat betekent dat de eierstokken gestopt zijn met het vrijgeven van eieren en dat ze niet langer zwanger kan worden. Chirurgische menopauze kan echter ook optreden als gevolg van de chirurgische verwijdering van de eierstokken.

De menopauze heeft veel mogelijke symptomen, die voor elke vrouw kunnen variëren en in de loop van de tijd kunnen veranderen.

Praten met uw zorgverlener over de menopauze

Door uw symptomen met uw zorgteam te bespreken, kunt u een beter begrip krijgen van wat u kunt verwachten en geschikte behandelopties verkennen. Dit kan uw menopauze-ervaring positiever en beheersbaarder maken.

 

Het kan moeilijk zijn om onderwerpen zoals de menopauze aan te snijden, maar het is belangrijk om te onthouden dat uw zorgteam er is om te helpen. Het goede nieuws is dat er steeds meer bewustzijn is rond de menopauze, omdat steeds meer mensen zich gesterkt voelen om te spreken over hun ervaringen. Als u toch moeite hebt om het gesprek te beginnen, kunt u onze hulpmiddelen gebruiken om u te helpen.

 

Leer de taal van de menopauze door de educatieve materialen te bekijken die we hebben geproduceerd:

Bekijk de poster

Bekijk de video om het meeste uit uw afspraak te halen