ByYourSideForLife_Logo_v2_-02 (1).png

Testosteron is een hormoon dat een belangrijke rol speelt in de algehele gezondheid van mannen. Naarmate mannen ouder worden, nemen hun testosteronspiegels van nature af. Zo kan het voorkomen dat mannen een te laag testosterongehalte ervaren, ook wel bekend als testosteron tekort, wat kan leiden tot zwakkere botten, verlies van spiermassa en veranderingen in stemming, zoals depressieve gevoelens. Ongeveer 30% van de mannen tussen de leeftijden van 40 en 79 wordt getroffen door een laag testosteron.

 

Een laag testosteron, of testosterontekort, treedt op wanneer de testikels stoppen met het produceren van testosteron of wanneer de testosteronspiegels in het lichaam tot een laag niveau dalen. Er zijn twee verschillende soorten laag testosteron; een als gevolg van veroudering of een probleem met de testikels, en een ander als gevolg van verstoring in het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de werking van de testikels.

Praten met uw zorgverlener over laag testosteron

Het kan moeilijk zijn om te praten over laag testosteron, maar hoe eerder u het gesprek begint, hoe dichter u bij het herstellen van uw evenwicht in het leven zult zijn.

 

Het kan handig zijn om een lijst met vragen bij u te hebben bij uw volgende afspraak, zoals:

 

  • Ik voel me niet ziek; ik voel me gewoon niet meer als mezelf. Zou het kunnen dat ik een laag testosteron heb?
  • Kunnen de symptomen die ik ervaar verband houden met een laag testosteron? Gezien mijn symptomen, kan ik worden getest op een laag testosteron?
  • Hoe beïnvloeden mijn dieet, lichaamsbeweging en levensstijl mijn testosterongehalte?
  • Als ik dat nodig heb, welke medische behandelingsopties zijn er beschikbaar voor laag testosteron?

     

Het bijhouden van uw symptomen is belangrijk, omdat dit uw zorgteam zal helpen beslissen of u moet worden getest op een laag testosteron.