ByYourSideForLife_Logo_v2_-02 (1).png

Wanneer een vrouw haar menstruatie heeft, wordt het slijmvlies van de baarmoeder afgestoten, wat resulteert in maandelijkse bloedingen. Bij endometriose zit er weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder, zoals de eierstokken en eileiders. Elke maand gedragen deze cellen zich zoals die in de baarmoeder, wat betekent dat ze zich opbouwen, afbreken en bloeden. Helaas kunnen deze cellen, in tegenstelling tot in de baarmoeder, nergens heen, wat kan leiden tot ontsteking, pijn en de vorming van littekenweefsel. 

 

Endometriose kan vrouwen van elke leeftijd treffen, inclusief tieners. Het is een chronische aandoening die zelfs na de menopauze kan aanhouden. De oorzaak van endometriose is onbekend, hoewel er veel theorieën zijn.

Praten met uw zorgverlener over endometriose

Als u denkt dat u endometriose zou kunnen hebben en het uw dagelijks leven verstoort, is het misschien tijd om met een arts of verpleegkundige te praten."

 

Hoewel er momenteel geen genezing is voor endometriose, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar die sommige van uw symptomen kunnen verlichten. Samenwerken met uw zorgteam is de beste manier om te bepalen welke behandeling het beste voor u is.